Snart ännu en tonåring

Om exakt en månad fyller mitt yngsta barn tretton år. Helt plötsligt hux flux har vi tre tonåringar i familjen. I födelsedagspresent önskade hon sig en ny säng och att få göra naglar på salong. Som tur är hade mormor och morfar en säng över som Loppan gärna fick ta. Helgen har därför bestått mest av fixande av dotterns rum inför att sängen skall komma.

Hon önskade grått i fönstersmygen så jag fick åka till Rusta och köpa färg igår morse. Även mer tapetklister men tapeterna hade vi redan hemma. Jag antar att det är fördelarna med att ha en tapetgalen mamma. De tapeter som hon ville ha är de som jag köpte när jag ville tapetsera hela vardagsrummet. Som jag åkte runt i olika Rusta affärer för att leta efter fler rullar av denna. Och vilken lycka när jag hittade ett gäng i en affär på vägen hem ifrån Sexologiutbildningen i Malmö. Sedan blev de liggande. Jag tröttnade och valde andra i vardagsrummet och alla rullarna blev kvar i källaren för att nu komma upp på Loppans rum istället.

Tillsammans har vi nu under helgen målat och tapetserat om. Hon är bra på att jobba min fina lilla loppa. Jag däremot blir trött och gnölig märker jag. Snabbare än vanligt. Speciellt när kroppen gör sig påmind med sina begränsningar. Jag kan inte gå ned på golvet och sätta mig utan att ha rejäla problem med att komma upp. Fötterna värker och bränner. Ont och svag i knäna.

Vi är inte riktigt klara ännu. Det saknas färg och tapet på snedväggen men när det är klart så är hela klar. Nya sängen är på plats. Vi har bytt ut en gammal sekretär mot en byrå med korgar i. Hon tycker redan att det är bättre med plats på rummet. Förhoppningsvis skall vi kunna sortera ut en del med. Hon har nämligen en massa massa pyssel på rummet som jag tänker skulle göra sig bättre i pysselrummet/kontoret. Men det får vi ta efterhand. Det viktigaste nu är att göra ett rum som blir så mysigt som möjligt för henne. Och där hon får känna att hon själv har bestämt hur det skall vara.

Utöver Loppans rum så har jag hunnit vara lite granna ute. Åkte och bytte markduken som jag köpte förra helgen som redan när jag plockade upp den ur sin förpackning var trasig. Sedan fixade jag en bit till på framsidan. Det tar sin lilla tid men nu har jag gjort mer än hälften. Denna gången blir det dubbel markduk under stenarna och jag hoppas att det skall hålla bättre. Min förhoppning är att detta skall bli klart under veckan/nästa helg men väderappen säger en veckas regn så vi får väl se vad som det blir av det.

I helgen kom frosten dessutom. Jag tog in alla tomater som var kvar i växthuset. När det finns lite mer tid får jag rensa upp där ute. När det nu blir. Men först blir det att förbereda sig för en ny arbetsvecka. Där jag hoppas på att hinna ta ut lite flex, men det är mest en förhoppning. Mer troligt att det blir en eller ett par extra flexminuter då det är mkt att göra på jobbet. Nattinatti.

Leave a Reply