oktober is comming

eller tja är här är nog ett korrektare uttryck. Redan fredag och jag sitter ensam uppe. Största sonen är på militärens ungdom hela helgen. Mellankillen sover då han har feber och mår lite krassligt, han somnade tidigt på kvällen Dottern är trött efter en dag med orientering på schemat. Maken jobbar kväll.

Fredagen är oftast bästa kvällen på veckan. När helgen ligger tom framför mig. Eller fylld av roliga aktiviteter 😉 Men det är även en kväll där orken sällan finns fullt ut. Även om det finns mer kraft och ork kvar än vad som finns vid hemkomst en tisdag eller torsdag så räcker det sällan hela vägen.

Det blir ofta en landning i soffan för att vila. En kväll som denna när maken jobbar har jag dessutom ensambestämmande över både soffa och fjärrkontroll. Inte så illa det heller för en trött heltidsarbetande mamma.

helgen skall bjuda på finare väder, utan regn, så kanske jag kan få gjort lite granna ute. Vill så gärna få framsidan färdig. Samtidigt har jag lovat dottern att vi skall fixa i hennes rum. Hon vill ha bort all färg som vi fick till i förra uppgraderingen. Den underbara turkosa tapeten med färgsprakande blommor och rosa väggar. Nu skall det vara vitt och grått. Tonårsrum de luxe. Eftersom det är hon som skall bo och trivas där inne så får hon välja. Dessutom kommer en säng från mormor och morfar som downsizar och skall flytta från hus till lägenhet och när sängen väl har kommit finns det inte så mycket plats för att göra i ordning. Bäst att börja med det först.

Så att om en månad när hon fyller år så skall rummet vara klart. Helgen borde helt klart vara längre.

Leave a Reply