hösten är här

Jag har anat det ett tag.
Att den har varit på ingång. Vädret har växlat snabbt mellan kyliga morgnar och finare förmiddagar till regniga luncher och en stunds eftermiddagssol. Ljuvligt när solen tittar fram och smeker det ansikte som vänds mot dess strålar. Men kvällarna blir snabbt mörkare och kallare.

Sista veckan har jag behövt sätta på ljuset på cyklen när jag ger mig iväg tidigt på morgonen. I onsdags behövde jag skrapa bilen innan jobbet.
Trädgården får lägga sig i vila.

Snart.

Snart är vi där. Hösten är kommen och med den kylan i luften, trädens alla färger och omgivningen som lägger sig till vila.

Jag önskar jag hunnit mer i min trädgård. Nu får det vara som det är. Förhoppningsvis hinner min ormhassel komma ned i jorden innan det blir för kallt. Så att den får komma till ro innan frostens vita glitter lägger sig över hela omgivningen.

Kanske finns det ett par fina dagar kvar. Fyllda med sensommarhöst. När vinden är varm och solen får skina från en klarblå himmel. Då kanske jag hinner med att fixa lite till. Måla färdigt, ordna stensättningen och plantera klart. Sedan får utsidan vila lite. vila tills nästa år.

Leave a Reply