Konmarie

jag har både läst boken och sett serien på Netflix. Den både inspirerar och dränerar mig. Snabbt och lätt blev kläderna i garderob, byråer och walk in closet genomgångna och fixade. Sedan sa det stopp med böcker. Helt enkelt inte så intressant eller så enkelt mitt i all renovering och allt skräp som stod och fanns där i biblioteket på andra våningen. Men även om jag inte har kört en rak och enkel väg igenom konmarie metoden så har tänket fastnat.

Vad är det som jag gillar egentligen. Vad får mig glad och gör mig lugn. Hur vill jag att mitt hem skall se ut?

Efter en hel del funderande har jag kommit fram till att jag inte alls gillar det övermöblerade och överfulla. Det som alltid har varit jag. Mycket saker och fullt av bra att ha. Min målbild är ett hem som jag kan komma hem till och känna att OKEJ, detta kan jag när som helst ta hem någon och visa upp. Jag gillar när saker och ting matchar. När de står på rätt plats. Hänger rätt för ögat. Men trots allt detta så gillar jag inte att slänga saker. Iallafall inte slänga saker som är hela och fungerande. Gillar inte att bidra till sopberget eller konsumtionshetsen

Erikshjälpen har fått ganska mycket saker av oss sista åren och det lär fortsätta så. Kan jag förena nya shoppingdetaljer med glittertänket och bara skaffa in det som verkligen behövs eller skänker glädje så kan jag vara nöjd.

Önskar mig bara mer tid och ork för att få gå igenom mer av mina saker.

Leave a Reply