Hemmabio

Efter att vi hade bott ett år eller så, tror jag det var, här på lyckorna så ville maken göra ett biorum av extrarummet i källaren utan fönster. Jag kämpade emot till att börja med, hade andra planer, men så här i efterhand så var hemmabio det självklara valet. En budget variant så klart men det har fungerat bra nu i många år. Projektor, bioduk, röd velour från Jysk på väggarna, uterums matta på golvet, soffa, fåtöljer hade vi sedan innan . Väldigt mycket budget. I många år har vi pratat om att göra färdigt, måla taket, fixa till väggarna med velour. Färdigställa och byta ut de gamla slitna möblerna mot andra. En bäddsoffa här inne hade varit bra. Ofta sover barnen och deras kompisar över här nere och då hade det varit bättre med en bäddsoffa än madrasserna på golvet. Nu med tanke på all renovering och allt fixande som vi gjort under 2018/2019 så känns det rätt att fixa färdigt även här nere sex år senare.

Saker att fixa:

Soffa – den som vi har nu köpte jag när Samuel låg i min mage för 19 år sedan. Den var dyr, skön och jättefin då. Nitton år det är bra kvalitutta på en soffa. I denna sov jag många nätter när min värkande och växande kropp inte klarade av att ligga ned i en vanlig säng. Dock är den nu många år senare inte anpassad efter våra behov

När vi gjorde iordning bion köpte vi två sittpuffkuddar liknande fatboy varianten, en av dem blev kass rätt fort när ytskiktet släppte men den andra fungerar fortfarande. De tillsammans med två udda fåtöljer och farmors vardagsrumsbord har fungerat men känns som udda blommor. Det är dax för lite nya möbler som är behagliga att både använda och se på.

Taket skall målas, vi lär behöva tömma o städa ur hela rummet för det och det är nog välbehövligt efter sex års biotittande o ett gäng biokalas och övernattningar. Rensa ut bland filmer och boxar. Sätta upp lite punktbelysning och kul grejer.

Höstlovsjobb?

Leave a Reply