bryter traditioner

ibland så. För nu sitter jag här, kvällen innan din stora dag, och filosoferar över livet. Hur du kom in i det för över 18 år sedan och gjorde allting så mycket bättre. Sedan du föddes har jag haft som tradition att varje dag innan din födelsedag skriva ett brev till dig ( och senare även dina syskon) om livet och känslorna kring den kommande födelsedagen. Imorgon är det visserligen ingen födelsedag – men det är en annan stor dag.

I morgon tar du studenten. Älskade unge. Jag skulle inte kunna vara stoltare på något vis. Du har gått tre år på Ljud och bild skolan och det har varit jättebra. Du valde det program som tilltalade dig mest och har hålla fast vid det. Även om spelutveckling var det som lockade mest så har du även tagit dig igenom alla de ämnen som behövs för att ge dig tillgång till att läsa i princip vad du önskar på högskolan. Din skola har varit liten och mysig. Lagom många elever, bra tänk och stabil personal. Jag som förälder har alltid känt mig trygg.

NU börjar en annan fas i livet. Fasen med ett barn som inte längre är ett barn. Som är myndig och har slutat skolan. Med sitt första riktiga sommarjobb och när hösten kommer har du planer på att ta det lite lugnare. Det är du väl värd efter allt ditt kämpande. två fristående kurser på högskolan har du sökt efter lite påtryckande från mamma. Mest för att känna på hur det känns att läsa på högskolan. Du har möjligheter att fortsätta jobba extra på det lager som du nu fått sommarjobb på och på så vis kunna spara ihop pengar till resor och kommande boende.

Vi kan inte vara stoltare över dig. Fortsätt gå din egen väg. Vi backar dig i allt du vill och tar dig för så länge ditt hjärta är med i det. Försvarets ungdom, ungdomsledare, ledsagare och lagerarbetare. Det är bra erfarenheter som du fått med dig i livet.

Vi älskar dig till solen och tillbaka.

underbara unge

vår student.

Leave a Reply