kort tid kvar

det går fort.

Allt för fort. Det är nu mindre än tre veckor till studenten och de tär massvis med ofärdigt. Uterummet skall ha isolering, panel på insidan och ytterdörren skall upp. När det är klart skall allt också målas. Allt brunt trä inne i uterummet skall bli vitt. Allt tegel skall målas och det skall dit en plåt uppe vid balkongen. Därefter skall odlingsrännan fyllas med sand/stenmjöl och prydnadssten. Det blir ingen mer odling i den nu efter renoveringen. Vill gärna hålla det fräscht och inte riskera mer fukt som orsakade de tidigare problemen.

Idag var vi och köpte silikatfärg till tegelväggen i uterummet. Blir det bra så kommer vi måla hela huset med denna. Allt gult blir vitt. Jag började med en av väggarna där ute. Borstade av den ordentligt. Tittade över fogar och tegelstenar vilka såg bra ut allihopa. Därefter så målade jag dem med den vita silikatfärgen. Det krävs en viss ansträngning för att jobba in färgen i sten och fogar, men det blir så bra. Så annorlunda. Precis så som jag önskat, hoppats och trott. Utöver silikatfärgen så införskaffades även färg till träfasaden. Mest är det garaget som behöver målas om. Detta pga de brädor som vi nu bytt ut. Valet föll på en mörkt grå nyans och det såg helt okej ut när den kom upp på de brädorna som vi bytt ut på garaget.

Loppan hjälpte sedan till att sopa av, tvätta med målartvätt och skölja av en del av fasaden som skall målas och maken tvättade av den hemska garageporten för att sedan se om han kunde spraymåla den i en mindre hemsk färg. Lätt onämnbart ljusbrun färg tilltalar ingen förutom på 70 talet. Så fort träet nu torkat på garaget och det är tillräckligt bra väder ute så skall jag måla resterande del av garaget. Blir det som jag tänkt mig så blir det till att köpa mer färg snarast möjligt och måla på inför studentfirandet.

Ibland försöker jag stanna upp i tankarna som bara skenar iväg och stressar över allt som jag vill ha färdigt. VI skall inte ha någon stor baluns hemma. VI firar på det sättet som sonen vill. Bara de närmaste. Så egentligen borde det inte vara en sådan stress att få färdigt. Men jag vill så gärna känna att jag har ett färdigt hem där och då. Att jag inte skäms för allt som inte hunnit blir klart eller går runt och stör mig på småsaker. Ingen kommer att bry sig mer om det än jag själv så jag vet att jag borde stressa ned. Och jag lovar att jag försöker.

Leave a Reply