maskrosmatta

Det finns massvis med maskrosor i min “gräsmatta”. Just nu börjar de blomma vackert solgult. Som små skinande solar över gräsmattan. Maskrosor är vackra så länge de blommar. Problemet är när de inte gör det längre.

varje år vid denna tiden när våren kommer och tar över så exploderar det av gult i trädgården.

Men oavsett hur vackra de är när de blommar så är de inte alls lika roliga när de inte gör det längre. Därför brukar jag roa mig med att dra upp ett gäng varje dag. Det är omöjligt att ta alla på en gång men ett hundratal om dagen brukar jag kunna dra upp med ett maskrosjärn. Dock fick nu min trogne följeslagare lämna in nu för de sälla jaktmarkerna.

efter en stor mängd uppdragna maskrosor tidigare och ca 110 idag så surnade den till och böjde sig mer och mer för att tillslut se ut så här.

ledset maskrosjärn

så mun måste jag ge mig ut på jakt efter en ny, Det finns fortfarande allt för många maskrosor kvar i min trädgård att dra upp.

Leave a Reply