En helg för utevistelse

Hela helgen har bjudit på fint väder. Sol och klar himmel och massa utetid. Alla limträbalkarna är nu grundmålade och de flesta är målade med den vita färg som de skall ha. Bara några sidor kvar som jag inte hann med innan det blev för kallt ute.

work in progress

Maken har fixat till muren som skall grundas och målas och jag har ägnat tid på första delen av backen ned. Det som är första etappen i min trädgårdsförvandling.

innan jag började var det gräs, rotskottssyrener, ogräs och massa annat skräp
ner med jorden i backen för att fylla ut

Hela översta platån har jag grävt ur, alla rotskotts syrener har jag dragit/grävt upp och alla synliga rötter fick följa med. I promise, det var inte få, det känns som om jag dragit upp en ziljon med rötter och rotskott. Utöver det så har jag grävt upp allt gräs/ogräs och omfördelat jorden ned i backen för att den inte skall bli så brant. Alla stenplattor som var mer eller mindre dolda pga överväxten av allt möjligt ogräs som på något sätt kom krypande in över dem år efter åt. Nu är de rensade och omlagda efter att jag har drar bort rötterna under dem och jämnat till. De behöver fortfarande läggas om på riktigt riktigt med korrekt underlag på sikt men det behöver jag inte göra nu.

Leave a Reply