blomkål med ostsås

Jag vill alltid hitta nya sätt att servera grönsaker på. Som tur är gillar både jag och kidsen båd broccoli och blomkål, det är bara maken som är tveksam till både det och det mesta annat. Detta recept från Medmera tidningen tänkte jag prova på härnäst.

Blomkål med ostsås.

  • 1 kilo blomkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

skär blomkålen i tjocka skivor, ca 1 cm, rätt igenom blast och stam. fördela blomkålen på en ugnsplåt. ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen i 20 minuter på 225 grader.

ostsås

  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 15o grovriven ost
  • 1 tsk maizena

fräs vitlöken hastigt i några droppar olja i en kastrull. häll i vin och låt koka upp. Lägg i den grovrivna osten och skjud under omrörning i någon minut. Tiillsätt Maizena och rör om till en slät sås. Ringla ostsåsen over blomkålen. Kan med fördel serveras med knaperstekt bacon.

Mmm. Visst låter det smaskigt. Jag får återkomma med recension efter att vi har provat.

Leave a Reply