nytt hemkommet

Limträbalkar och nytt tak. Uterummet kommer se ut exakt som tidigare förutom att det blir helt, fräscht och inte längre regna in.

Idag tog snickaren emot taket som kom skickat från Willab G, han har även varit och hämtat de limträbalkar och stolpar som vi behöver.

Imorgon skall de delas på vissa av balkarna för att få rätt dimension och passa i de gamla stolpskorna och sedan så skall det målas. En av de tydliga skillnaderna kommer att vara att ingenting längre kommer att vara målat brunt utan det kommer istället vara vitt. Mycket fräschare. Jag har även bestämt mig för att vara mycket restriktiv med vad som skall komma ut igen efter att renoveringen är klar. Inte alls allt som varit där tidigare. En del kanske ja. Men det får inte bli överbelamrat. Även odlingsrrännan kommer att få ett nytt syfte. Det blir ingen mer odling direkt i rännan utan jag kommer gräva ur allt, fylla med prydnadssten och skall det odlas så kommer det odlas i kruka.

Jag ser fram emot det nya. Känner en stor längtan efter att kunna sitta ute och äta. Långa sköna ljumma kväller i goda vänners lag.

Leave a Reply