lördag

Ikväll är vi bortbjudna till bästa vänner. Härligt och väldigt tacksamt att slippa städa upp och göra iordning hemma. Hela dagen kunde jag därför nyttja det fantastiska vårvädret som kommit in över landet och komma ut.

Det går inte snabbt, kroppen protesterar som attans. Det gör ont att böja sig, ryggen värker och musklerna i benen tokprotesterar. Jag har inte heller något av min gamla styrka kvar. Ett och ett halvt år med daglig smärta och förbud mot att göra det mesta sätter sina spår. Men jag klarar inte av att inte göra någonting längre så jag stapplar ut och gör det som gör mig glad den lilla stunden som jag orkar.

Idag var det framsidan som fick sig lite kärlek. Det var massa ogräs mellan stenarna. Som tur är har jag köpt en ny krats så att jag inte behöver böja mig för att kratsa ur ogräset mellan stenarna. Den mega stora lavendelbusken klippte jag ned och grävde upp. maken fick kasta ned den i kall komposten. Jag tänker nog att jag sätter igen den rabatten med sten med tanke på att det är typ bara när man parkerar bilen som det som blommar i den syns och det går inte att parkera så bra för att den finns. Bort med den.

Alla löv fick försvinna och jag började försiktigt att tvätta ur spåren som fönsterna står i till uterummet. Full fart helt enkelt. Även om allt går saaaaaktare än sakta. Samtidigt så går det inte att låta bli när vädret är så ljuvligt som det är.

Leave a Reply