inför din fjortonde födelsedag

älskade lilla klisterbarn. Mitt hjärtas fröjd och glädje. Imorgon fyller du fjorton år. Vad hände? Ännu en vår, en sommar, höst och vinter har passerat utanför fönstret och du fyller åter igen år min älskade skatt.

Det är en ynnest och en glädje att få dela livet med dig min härliga gosse.

Detta året går du i sjuan på en helt ny skola. Du hade stora förväntningar och de infriades inte riktigt. Först skulle du hamna i en klass med i princip ingen du kände och det var hjärtekrossare att se din frustration. Efter tre tidigare omfördelningar inför fyran, femman och sexan så ville du absolut inte i sjuan hamna i den klass du hamnade i. Tillsammans protesterade vi och du fick gå med dina tre bästa kompisar. Skolvärlden fungerar bra för dig. Du är vald till elevrådet och klassrepresentant. Dina mentorer berättar att du är artig och trevlig, behandlar alla med respekt, oavsett om det är den minsta elev eller lärare och rektor. Så gott att höra. Bästa kommentaren av alla: Nu är ju inte kloning lagligt eller tillgänglig men hade det varit det så hade varje lärare önskat sig en 13-14 Adrian i varje klass. Du log ditt fina lite hemlighetsfulla leende, så där som du gör när någonting är lite pinsamt, men ändå bra.

Du har inga extra insatser och det har du egentligen inte haft sedan du slutade på Snöstorpsskolan. Dina lärare håller inte med om en dyslexidiagnos utan upplever att det går bra för dig. Med dina betyg och ambition skulle du kunna bli vad du önskar och jag skulle inte kunna önska något annat för dig. För det är inte betygen som spelar störst roll. Visst är jag glad och stolt över dem med. Men betyget på ditt hjärta är det bästa. Fast du är tonåring får jag fortfarande de glaset kramar. Du är gärna nära och delar med dig av din kärlek. Det är så fantastiskt att få vara nära dig i vardag som helg.

För fjorton år sedan låg jag i en säng på förlossningen och väntade. Väntade på dig. Detta efter en lång igångsättning som i slutändan tog närmare tre dagar. Men så kom du. Alldeles blå låg du där på min mage och jag har älskat dig villkorslöst sedan dess och långt dessförinnan. För fjorton år sedan väntade vi på att bli fyra i familjen. Vi väntade på dig. Ingen väntan kan gett bättre resultat. För fjorton år sedan idag anade jag att jag återigen skulle få träffa en av mitt livs största kärlekar och visst hade jag rätt.

Fjorton år tillsammans med dig. Det bästa som har hänt oss. Ljuvliga unge som håller på att växa upp till en ljuvlig ung man. Klok, poetisk och kärleksfull. Allt som en mor kan önska.

Önskar dig stort grattis på din fjortonårsdag imorgon. Vi firar dig med det som du önskar, nutellasmörgåsar till frukost, spagetti och köttfärssås till middag och knäckäppelpaj till dessert. Så klart.

Jag önskar mig många fler år tillsammans med dig. På dina villkor. Jag vill alltid stå bakom dig, älska dig och låta dig jobba för att förverkliga dina mål. Dina , inte mina. Älskade unge

Grattis imorgon på din fjortonårs dag.

//Mamma

Leave a Reply