äntligen nytt uterum

så var tiden här. Uterummet skall få sig en makeover. Vissa saker skall bytas ut, andra fräschas till. Nya bjälkar då vissa av dem är ruttna. Nytt tak då det gamla är typ 30 år gammalt och borde bytts ut för tio år sedan. Glasdörrarna (skjutpartiet) behåller vi. De tvättas fräschas till och riktas upp ordentligt då de är i bra skick trots sin ålder.

Idag börjar vi tömma uterummet för att det skall gå att komma åt för rivning av det som skall bort. Det är ganska så mycket som skall bort med tanke på att vi har använt uterummet mer eller mindre som en avlastningsplats för cyklar, loppislådor, möbler och lite av varje.

trägolvet som jag la för två år sedan hade jag tänkt att ha kvar egentligen och hade köpt lite extra nya plattor för de som var trasiga men när jag började ta upp det så var många av plattorna i dåligt skick. Plasten under som håller ihop dem var i många fall jättespröd och bara föll sönder av sig själv. Nästan en fjärdedel var trasiga eller blev trasiga när jag försökte lyfta upp dem. Så antagligen bör vi lägga in någon annan form av trägolv. Jag gillar verkligen inte klinkern på golvet. Dels är den ful, gul och orange nyanser, dels är det iskallt att gå på med tanke på att uterummet är i fel läge. Det är sällan varmt därinne utom på eftermiddag/kväll de varmaste dagarna vilket gör att det inte alls är speciellt skönt att gå på själva klinkern. Så någon form av trägolv får det bli. Kanske någon form av trall som vi kan lägga dit i stycke. Oavsett så känns det otroligt skönt att vi nu är på gång med detta.

Leave a Reply