blå himmel

så efterlängtad. Äntligen här. Det känns som om jag har gått i dvala allt för länge och bara väntat på just denna minut. När himlen är blå, solen skiner och trädgården lockar.

denna backe ned. Mitt lilla liksom svåra skötebarn. Som har de vackraste solgula gullvivor sommartid och lysande praktfulla lupiner i mängder då de tyvärr frösår sig själv. Vad skall det bli av dig mitt skötebarn. Vart börjar vi och vart är vi på väg? Björkarna som står mitt i backen hade jag egentligen tänkt ta bort. Men sedan fick jag en bättre ide. Sonen som tar studenten i år! Varför inte spara dem tills dess och sedan kapa ned dem och använda dem till studentdekoration. Åh den ljusnande framtid är vår!

förutom björkar på fel plats så är det nyponbuskar som spritt sig in från ängen bredvid. Syrenbuskar, riktigt gamla etablerade bondsyrener, som sprider sig med rotskott även dem. På något sätt måste jag få ned dessa i lagom mängd och på rätt plats. Stentrappen måste rensas och ogräset måste bort. Sedan önskar jag hitta saker att plantera som kan trivas i denna skuggiga backe. Gärna något lite vintergrönt och lite täckande.

Men först får jag börja röja. Bort med det gamla för att lämna plats åt det nya

Leave a Reply