dagarna blir längre

Mars är kommen. Så efterlängtad. När dagarna blir längre, ljuset kommer tidigare på morgonen och håller sig kvar längre på eftermiddagen/kvällarna. Energin kommer tillbaka.

Det känns i luften, ni vet när det blir lättare att andas igen, att våren kommer. Äntligen. Årstiderna kommer och går så fort numera.

Måndagen är här igen efter en behaglig helg. Maken har jobbat natt så vi har knappt setts alls. Största sonen har varit ute med försvarets ungdom och lilla sonen har haft lan hemma. Jag och lilla dottern har haft egentid och tittat på twilight. Sämre kan en ha det.

Vädret är fortfarande lite så där upp och ned. I lördags var det åter kallt, grått och blött. Jag tänker inte klaga på vätan, speciellt inte med tanke på sommarens väder och torka, och en regnig dag kan bli en mysig innedag med barnen eller en dag att fokusera på insidan av mig själv eller huset. I går var det bättre väder och då var jag bara tvungen att komma ut i trädgården. Det är min plats på jorden. Måndagar som idag är värsta veckodagen. Inte för att det är måndag egentligen, inte heller för att det är jobbedax för jag har ett fantastiskt jobb som jag mestadels älskar. Utan för att kroppen säger ifrån. Att ta sig från ledigheten till jobbet och sätta sig på en stol när det söker mig som sjutton att bara resa mig upp. Måndagskvällarna är alltid lite ondare, lite tröttare och lite gnälligare. Så nu ärr det bäst att kasta sig i säng så att den bättre delen av veckan kommer snabbt 😉

Leave a Reply