sportlov

tiden går fort. Redan 8 veckor sedan jul och nyår och jag längtar efter vår. Lördagens fina väder gav mersmak och när nättidningarna utlovar tidig vår väcks livsandarna onekligen. Jag jobbar hela sportlovet men har sett till att vara patientfri så att jag kan flexa ut så fort jag gjort vad som behövs göras och komma hem till kidsen och umgås med dem.

Nog för att alla mina barn numera är stora nog att vara själva hemma. De är ju närmast tonåringar alla tre. Men de vill inte riktigt, eller ja, lillasyster vill inte riktigt vara själv hemma hela dagarna. Men de är glada om de får sovmorgon och morsan kommer hem vid lunchtid och fixar lite mat. Och med tanke på att jag inledde veckan med närmare 60 timmar plus på flex så är det en lämplig period att ta ut sin flex på. Igår kom jag hem vid halvett tiden och idag redan vid halv tolv. Jätteskönt att kunna hänga lite med kidsen. Igår slöade jag och Loppan på soffan och hin fick välja en riktigt mysig tjejfilm till oss och därefter kokade jag och Paddling vaniljkola med havssalt. Mums. Tyvärr slutade min slevtermometer att fungera ( batterier håller tydligen inte hur länge som helst ens i en slev) och jag lyckades inte att skruva upp den superlilla skruven som behövdes tas bort för att byta batteri då den som skruvat fast den i tidernas begynnelse (innan inköp) hade skruvat åt den så hårt att plasten nästan sprack.

Nåväl jag får införskaffa en ny termometer. Helst i slevform igen för den var mycket mycket praktisk 🙂

Idag så ville båda kidsen åka till badhuset med kompisar. Storebror jobbade lite, han har ju fått ett extrajobb som ledsagare och följde idag med som ledsagare på bågskytte. Mamma är superstolt över denna samhällsinsats ! Superbra extra jobb och verkligen känna att han kan göra nytta med. Så istället för att spendera eftermiddagen med mina yngsta så fick jag landa på soffan hemma alldeles ensam. Rätt gott det med.

Sportlov kan vara hur osportigt som helst 🙂

Leave a Reply