vår i antågande

efterlängtade vår. Snart är du här. Det pirrar i magen av vällust inför den tid som nu ligger framför oss. Underbara vårtid. När allt väcks till liv och börjar om.

Ännu så länge är det en bit bort. Snön ligger kvar på marken och av och till tillkommer det vita flingor ovanifrån. Vädret växlar mellan pluss och minus och allting töar för att frysa till igen. Så tillsvidare blir det att hålla sig inomhus och smida planer för utomhus.

Februari är här. Det betyder ca 2 månader tills det går att vara ute. Till mildare väder och spirande liv i träd, buskar och gräsmattor. Jag längtar. Längtar efter att sätta spaden i jorden, efter att klippa ned buskar och träd. Plantera gröna och färgsprakande nytillskott i en trädgård i ständig förvandling. I år tänkte jag ta in hjälp för planering av trädgården. En stillsam förhoppning är att vara någorlunda klar när Samuel tar studenten i juni men jag vet inte om det är att hoppas på för mycket.

Just nu är det bara en stilla längtan, som dag för dag växer sig starkare. För att snart explodera. Det är mycket att göra innan det är dax. Men jag kan inte vänta. längtar efter att börja. Längtar efter vår.

Leave a Reply