nya fönster

Vilken lycka det kan vara att se bra ut.

Okej, lite gammal klyscha kanske men i detta fallet kunde det inte vara mer sant. I veckan har vi haft snickare här som bytt upp först fönsterna i vardagsrummet och sedan fönsterna i tonåringens rum. Det är så stor skillnad. Inte bara att de är nya och fräscha men ljuset in blir helt annorlunda. Mycket i detta hus har varit väldigt mörkt. Kanske inte så konstigt eftersom fönsterna har varit i mörkt trä och smala, varje fönsterkarm har haft två öppningsbara fönster. De nya är lika stora som de gamla. Men två fasta fönster som inte går att öppna och bara ett enda stort fönster i karmen. Fantastiskt. Ljusinsläppet går inte alls att jämföra .

Det känns som om jag har fått ett helt nytt vardagsrum med ljus ifrån båda sidorna. Visserligen inte helt klart ännu då det saknas lister och fönsterkarmen skall fräschas till. Innan dess kan inget hamna på sin plats, vilket förut hade stressat mig rejält, men numera får det vara så. Jag njuter av att det händer något istället för att fundera över varför jag inte gjort det tidigare och tanken på att det snart blir klart skänker mig lite magpirr och lycka.

Men smolket i glädjebägaren blir ju det faktum att de gamla fönsterna som är kvar ser värre ut än någonsin. Så nu måste vi använda mer av pengarna till att skaffa ännu mera fönster. Som en arbetskamrat sa idag att det är konstigt, när jag var hemma hos dig i somras så såg inte fönsterna så hemska ut, men när vi nu ser hur de nya ser ut och ser de gamla på bild så ser de ju verkligen inte speciellt snygga ut ! 🙂

Leave a Reply