göm sladdarna – projekt v 46

Sladdar är ingen vacker syn. Speciellt inte om de är intrasslade i varandra. Det här är ett uppdrag som du snabbt bockar av – men som gör stor skillnad och gläder ögat när det är klart!

CHECKLISTA GÖM SLADDAR / LADDNINGSSTATIONER:

1. Gå igenom alla rum i ditt hem och identifiera var du har sladdtrassel eller sladdar som du gärna vill gömma. Under skrivbordet, runt tv-möbeln, intill nattduksbordet etc.

2. Gå igenom varje härva och trassla upp allt. Finns det några sladdar som inte längre används och bara ligger där? Ta bort dem i så fall.

3. Om du vill gömma sladdarna så finns det sladdgömmor och kabelsamlare att köpa. Du kan även göra en själv av en skokartong om du vill.

4. Var någonstans brukar du eller ni ladda era mobiler? Ordna gärna en mer organiserad laddningsstation där, och se till att laddare alltid finns på plats. Sladdarna kan fästas vid en bordskiva t.ex. med en särskild sladdhållare så är de alltid lätt tillgängliga och de slipper ligga och trassla på golvet. Samtidigt får ni en bestämd plats att lägga ifrån er telefonerna och vet var ni hittar dem igen.

5. Samla gärna laddarna i en snygg korg eller burk vid laddningsstationen, när de inte används.

6. Belöna dig själv för väl utfört uppdrag!

här blev det sladdarna under bordet som fick flytta in under soffan. För fy sjutton vad irriterande de är när de är i en enda röra under bordet och man snubblar på dem vid minsta rörelse. Annars är det inte så mycket vi kan göra åt sladdhärvorna i hemmet. Mer än att planera att ta hit en elektriker. Inte för sladdarna direkt men på sikt. Detta för att hela huset är fyllt med eluttag och knappar som vi inte riktigt vet vart de går någonstans. Elen i huset skulle nog behöva en rejäl genomgång och uppdatering för att allt skall fungera flytande. men även för att på så vis slippa alla sladdhärvor överallt. Annars har vi varit duktiga på att sortera sladdar. Alla möjliga faktiskt. De har sin egen plats när de inte används i sorterade lådor i förrådet och i skåpet under trappen. Alla laddsladdar till telefoner och paddor har en egen låda i hallen för lättåtkomlighet tillsammans med powerbanks och hörlurar.  Så nu har vi total sladdkoll 🙂

Leave a Reply