organisera bland hobbyprylar – utmaning v 49

Hobbyprylar – detta är för mig en surdeg. På så vis att jag är en person som samlar på mig hur mycket pyssel och hobbyprylar som helst. Ett halvt rum och sedan allt som flödar ut därifrån och ut i resten av huset.  Rummet är kontoret som jag och maken delar. Han har ena väggen med ett långt skrivbord för sin extra dator, två skärmar och alla möjliga pryttlar där till. Mittemot har jag ett lite mindre skrivbord med hyllor till för scrapbookingprylar, stämplar, färger, penslar, pennor, saxar, ja du vet allt. Utöver det är det en hel IKEA hylla med 5×5 fack för allt möjligt. symaskin, tyg, foto, pärlor. Detta rum är i ständigt behov av organisering. Ett just nu oöverstigligt projekt.

Brukar du sticka, virka eller sy? Eller kanske måla akvarell, klippa papperspyssel, trä pärlhalsband eller tälja trägubbar? Många av oss har en hobby vi gärna ägnar oss åt – eller i alla fall lite grundläggande pysselutrustning eller en sylåda.

Har du en plats avsedd för din hobby? Ett hobbyrum, ett pysselhörn eller en pyssellåda? Det är bra att ha en bestämd plats för detta, dels ur förvaringssynpunkt, dels för att det underlättar för dig att ägna dig åt din hobby. Om du inte har dina hobbyprylar på ett bestämt ställe är det dags ordna ett nu. Om du redan har en plats är det dags att rensa och organisera där.

CHECKLISTA HOBBYPRYLAR:

1. Samla ihop alla dina hobbyprylar. Gruppera dem om det rör sig om olika typer av hobbyer som du utövar på olika ställen i hemmet, eller där du vill hålla isär utrustningen.

2. Om du inte har en bestämd plats för dina hobbysaker – bestäm var de ska vara framöver. Har du ont om plats kan du kanske förvara dina hobbyprylar i en eller flera lådor under sängen. Eller avsätta ett skåp till det.

3. Rensa bland hobbyprylarna. Är det något som ska slängas? Något som behöver kompletteras?

4. Rengör utrymmet där de ska ligga.

5. Organisera sakerna så att de hör ihop och lägg dem i olika behållare vid behov. Försök att ordna dem på ett överskådligt sätt så att du ser vad du har och lätt kan komma åt det du behöver.

6. Dela gärna med dig av din organiserade samling på Förvaringsdrottningens Facebooksida eller Instagram och pinga eller tagga mig.

7.. Klart. Dags för en liten belöning!

En sak som jag kan organisera nu är stick och virkpryttlar. En tvättkorgsliknande förvaring som jag har köpt på Rusta, jag har en för filta och en nu för pryttlarna, där samlar jag virknålar, stickor, garn, mönster och vadd för stoppning.  Dessutom en riktigt snygg förvaring om jag får säga det själv. Bara ta fram hela  när den skall användas och lätt att plocka undan när den inte används. Just nu har jag valt att ställa den i trappan upp där det finns gott om plats och den står ur vägen.

Leave a Reply