projekt v 50 – toalettmakeover

Denna veckans uppdrag hos förvaringsdrottningen handlar om att sortera och organisera fotografier. En smart och kul utmaning som jag nog hade behövt att anta men inte kommer att göra. Då det bara är en liten vecka kvar tills jul så känner jag inte alls att jag har tid att lägga på fotografier hur gärna jag än skulle vilja utan jag väljer att stoppa undan den utmaningen till mellandagarna och nu fokusera på att göra iordning. Så dagens projekt kommer ifrån min egen lista. Nämligen uppfräschning av toaletten på mellanplan. Den vi använder mest och den som eventuella gäster går på.

I går när min lilla dotter stod och skulle göra sig iordning så råkade hon tappa sin burk med A-kräm i klinkergolvet. Hela botten splittrades och det fick torkas kräm och sopas glasbitar. Där och då kändes det rätt att det var toaletten som skulle få helgens (lördagens) uppmärksamhet. Så nu är det dax. Men det räcker ju inte med bara städ och avtäckning utan vi kör minimakeover 🙂

Upplägg:

  • töm badrummet
  • torka av alla lister
  • torka av väggar, lister och dörrkarm
  • rensa avloppet
  • höja spegeln 3 cm
  • förbättringsmåla väggar, dörrkarm, dörr
  • vårtorna golv, handfat, toalett och fönsterkarm
  • Sortera och rensa bort överflöd
  • ställa tillbaka

njut av uppdaterad toalett

dörr tvättas och målas. Det är inte klokt så missfärgad och smutsig den blir på 6 år. Även om jag har tvättat av och torkat så försvinner inte missfärgningarna. Bara detta lilla uppfräschadet gör hur mycket som helst för känslan.

ut med allt, tvätta och måla. Rensa bort, skura lister, tvätta matta.  Måste bara säga att jag äääälskar lampan 🙂

fina lilla dottern hjälper gärna till och målar

lilla minihandfatet

snyggt och uppfräschat även utanför

åsså in med allt igen. Eller tja inte allt. Betydligt mindre såklart 🙂

hylla köpt på Netto för några år sedan, målad med hemmagjord chalkpaint i favoritkulören. Snickerifärg från Jula, kulören heter Mentol. 🙂

Det finns fortfarande saker att göra. Men just nu känns det fräscht där inne och det var det akut viktigaste. På sikt skall det. dit ett nytt handfat. Detta lilla är visserligen sött men hur jäkla opraktiskt som helst.  Det får bli ett fortsatt litet men med ett snyggt underskåp och sedan får jag fundera på vad som behövs i smart förvaring. Vill gärna inte att det skall se övermöblerat ut heller.

Leave a Reply