gammal elektronik projekt v 44

Det är alltid lika spännande att se vad som blir veckans uppdrag/projekt i utmaningen hos förvaringsdrottningen. Ibland är det projekt som jag bara kan hoppa in i med en gång och ibland är det något jag redan gjort relativt mycket redan sista tiden. Som denna utmaningen nedan. Nu har jag haft förmånen att nyligen rensa ut gammalt elskrot och gjort mig av med det mesta så jag får ge mig på valfri surdeg i huset istället 🙂

CHECKLISTA GAMMAL ELEKTRONIK:

1. Samla ihop all gammalt elektronik som du inte längre använder: mobiltelefoner, datorer, surfplattor, kameror, objektiv,  gamla spelkonsoler, videospelare, IPod, MP3-spelare m.m.

2. Gör din avgränsning – har du mycket som måste rensas i kanske du får dela upp det på ett par tillfällen? Du kan också föra över information från olika apparater till en extern hårddisk som du sedan går igenom när du har tid. Det som inte behöver rensas blir däremot lätt att hantera.

3. Dela upp i sälj-, skänk- och slänghögar. Här nedan står vad du behöver tänka på beroende på hur du planerar att göra dig av med sakerna. Steg-för-steg om hur du rensar datorer och mobiltelefoner från känslig data och tips på hur och var du lättast blir av med dem och vad du kan sälja finns i boken.

4. Gör dig av med allt det du rensat ut på något av sätten ovan.

5. Detta är en riktig surdeg – i alla fall om du frågar mig. Så nu är du verkligen värld att fira!

Tips! När du skaffar dig nya elektroniska prylar framöver – försök att göra dig av med de gamla snarast, för då kanske det fortfarande går att sälja dem vidare, och då får du som mest betalt för dem. Och förhoppningsvis blir tröskeln lägre nu när du har gjort detta uppdrag och vet hur du ska gå till väga för att rensa.

Leave a Reply