möblerar om

lite i verkligheten men mest i huvudet.  Hur konstigt det nu än är så har jag brottats en del med bra förvaringsdilemma. Kanske något som alla mer eller mindre brottas med men med tanke på hur mycket mer plats det är här än något annat hus /lägenhet som jag bott i så borde det fungera bättre än vad det gör. Nåväl, åren har också gått och jag har samlat på mig en del. Vissa saker som jag själv fastnat för och andra som har en mer känslomässig påverkan så som det jag ärvt från morfar och farmor bland annat.  Sådant går inte riktigt så bra att göra sig av med men kanske inte heller passar i hop för alla tillfällen.

Nu har jag funderat ett tag på att platsbyggs en hylla i köket för saker som gärna får synas och stå framme. Vackra saker eller med ett högt affektionsvärde. När vi igår började mäta för att verkställa dessa planer så sa maken att egentligen är det ju precis en sådan hylla som du har i hallen under spegeln. Du borde flytta in den i köket istället. Och visst är det så. Den vita hyllan med lejontassar hade passar perfekt i köket. Problemet är bara att den passar perfekt i hallen med. Så vad göra? Efter att ha funderat på detta en kväll och en natt ( sov uselt i natt och vaknade tidigt) insåg jag att jag helt enkelt måste pröva möblera om för att se hur det blir. Tittade även på nätet efter sidebords/buffeer/eller  skänkar som skulle då kunna passa bra i hallen i stället och hittade faktiskt tre stycken olika.

Alla tre skulle passa in alldeles ut utmärkt. Nu skall det bara testas och se hur bra det blir, om det nu blir så bra som jag tänker i mitt huvud. Oftast blir det det men inte alltid. Detta för att det inte alltid är så lätt att bedöma avstånd, storlek och hur mycket en möbel kommer att ta i anspråk. Så nu blir det att kavla upp ärmarna och sätta igång.

Leave a Reply