godmorgon vårkänsla

I går var en ljuvlig dag trots att vi fortfarande befinner oss i januari. Men himlen lyste klarblå och ljuset som januari solen bjöd på var så där härligt uppiggande för vintertrötta själar. Idag lördag är det fortsatt fint även om det är bra kallt ute. Räckena på trädäcket utanför och grenarna på träden är täckta med ett vitt kristalliserat överdrag. Frostigt och kyligt. Ändå pirrar det mer vänligt i magen än vanligt och vårkänslan pockar på.

Som jag längtar ut.

Under tiden som jag fortsätter vänta på vår så blir det innepyssel hemma. Idag skall jag blanda egen kalkfärg och måla det gamla badrumsskåpet från övervåningen turkost. Det är nu slipat så att all vit färg som förra ägaren målat på ( skulle snarare säga kladdat än målat) är borta så när som på lite flammor som får vara där och jag har en jämn och fin yta att måla på.  Egen kalkfärg är enkel att göra. Vanlig snickerifärg vatten och fint gipspulver är vad som behövs och jag har valt att blanda vit och turkos färg till en lagom nyans.

3 dl färg ( 1 dl turkos och 2 dl vitt)

1 dl varmt vatten

1 dl gipspulver

svårare än så är det inte. Idag skall den bli klar. Det är det som är det bästa med denna kalkfärgen – den är lätt och förlåtande att måla med och det torkar snabbt. Att jag sedan har ett skåp till kvar att slipa och fixa till det låter jag mig själv glömma för en stund. Nu gör jag detta projektet klart först.

Leave a Reply