slipa badrumsskåp

När vi flyttade in i huset 2012 hade förra ägaren gjort en panikrenovering av badrummet på ovanplan. Eller tja, jag vet inte om jag skulle kalla det renovering ens en gång. Hen hade gjort en vad han säkert tänkte var “uppfräschning” som helt klart blev en försämring och förfulning. Den gamla ursprungs plastmattan målades svart i en färg som aldrig kan ha varit anpassad efter detta ändamålet. Och om den nu ändå var det så måste hen ha gjort något stort fel vid målningen. Golvet är 6 år senare fortfarande kletigt 🙁 det drar åt sig all smuts och damm, ludd, partiklar – ja allt som finns och det syns direkt.

Väggarna lika så. Målade med vit färg direkt på den läckra gamla röda tapeten, utan att ta ned skåpen. Skåpen målas helt enkelt fast på väggarna som också 6 år senare fortfarande är kletiga. Allt som går att måla är målat, dock ej det emaljerade badkaret och handfatet. men allt annat. BLÄ.

Badrumsskåpen är orginal, HAFA från 1976 och jag tyckte de var rätt coola till formen  trots rinnande målarfärg. SÅ vad göra. Maken fick skära loss dem ifrån väggen och idag var dt dax att börja slipa. Inte det enklaste jobbet då slipmusen endast hade ett enda slippapper kvar, jag får köpa nya i morgon. Men färgen går snällt väck. Det verkar vara någonstans plast färg.

Nu är tanken att de skall målas i samma turkosblåa färg som jag har till hyllan jag målade på toaletten på mellanvåningen. Den köpte jag billigt på jula och blandade med gipspulver och vit färg så att det blev egen chalkpaint. Superbra resultat dessutom. Nu skall hyllan få sig lite mera färg och så även badrumsskåpen.  Sen skall de få plats på väggen inne på toaletten som en snygg förvaring och en färgklick. Hoppas det blir så bra som jag tror att det skall bli.

Leave a Reply