en påminnelse

ifrån Facebook idag visade mig denna bilden.

insta1

Det är egentligen först när en ser det så här tydligt som jag förstår hur mycket vi har gjort på framsidan sedan vi flyttade in sommaren 2012. Då var det enbuskar, sockertoppsgranar, tallar, ett tjockt lager ojämn gräsmatta som sluttade, nedgrävd gatsten i det som en gång var rabatter, vågformade rabatter fyllda med tulpaner, ogräs och stockrosor som blev över 2 meter höga.  Gräsmattan var täckt av maskrosor och annat ogräs. Staketet syns knappt för allt det mörka och skuggad. Syrener och gamla rosbuskar, ovårdade och vildvuxna.

Idag är allt det där borta. Staketet som vart halvt murket försvann. Kvar står endast metallstolparna som skall målas och användas till att fästa armeringsnät på. Granar, grenar och enar är borta ända ned till rötterna som vi drog upp med en kranbil, jorden urgrävd och sedan fyllt upp med sten. Gräsmattan och jorden är bortbränd och ersatt med ett tjockt lager sand som vi först tänkte lägga sten på men nu blev det istället trädäck som nästan är klart. Den gröna muren som knappt syns för alla grenar är nu istället grå och sååå snygg. Snart sitter det dessutom ett staket på den.

Nu syns och känns skillnaden och i helgen skall däcket bli klart.

IMG_9375

Eftersom de 33 plankor vi tog hem sist inte räckte långt (hälften som synes på bilden)  blev det till att åka och låna pappas släp för att köpa mer trall. Idag införskaffades det 29 stycken vilket borde räcka med lite marginal. Sen saknas bara staketstolparna, träribborna och armeringsnätet. Jag längtar. Det är så häftigt när det liksom är så nära att en kan ta på det. Nästan färdigt liksom. Inte längre sunkigaste framsidan i kvarteret 🙂 Nu skall det bara på imorgon och helst lite fint väder så att det går att lägga trallen innan barnen skall på juijutzi träningen 11. Eftermiddagen får sedan vigas åt baksidan om den någonsin skall bli färdig och vi skall få ned poolen innan sommarlovet.

 

Leave a Reply