nybyggen och nypotatis

IMG_4856efter dagens besök hos farmor fick vi snabba oss hem för att invänta lastbilen ifrån byggfirman som kom med hemleverans.

IMG_4859

Alltihopa prydligt avlastat i trädgården på endast ett par minuter. 300 balubas kostade hemfraktning och det var värt vartenda krona. Speciellt med tanke på att flera av brädorna var mellan 4.80 och 5.30 meter långa och det hade varit ett rent helsike att få hem dem själv med bil och pappas lilla släp.

Sedan fick barnen hjälpa till att plocka ut sakerna till rätt plats. Framförallt är det 45×45 vi köpt för att använda till räcket.

Men även överliggare som är låååånga för att kunna göra stolparna stabila och liksom rama in hela bygget. Det skall bli så spännande att se när det blir klart. Om det nu blir så fint som jag tror och har tänkt mig. Man vet ju liksom aldrig riktigt. Visionen brukar stämma men inte alltid.

 

 

IMG_4860 IMG_4867

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_4861därefter svängde jag ihop en av Samuels favoriter. Nypotatissallad med senap i dressingen. Slurp.

Serveras bäst ljummen. Denna gången med olivolja, vitvinsvinäger, vitlökssalt, rödlök och sugarsnaps. Inte en gnutta fanns kvar efteråt.

IMG_4862

 

ljuvligt att kunna sitta och äta på altanen i detta fantastiska väder. I natt var det världens urladdning med åska, lite blixtar och ösregn. idag fint igen. Trädgården mår bättre och luften känns friskare. Fler sådana här dagar behövs.

Ikväll skall vi bygga räcke. Hoppas på att hinna klart hela utbyggnaden men man vet ju aldrig. Tidsoptimisten har talat. Tjipp.

 

 

Leave a Reply