när det regnar får man passa på

IMG_4652

Jag kan inte klaga allt för mycket över regnet efter att ha haft ljuva semesterdagar i både sommarstugan och sedan med vänner på Öland. Men när vi väl kom hem igen så fick vi en skön sommarkväll och efter det kom regnet tillbaka. Och regnat har det gjort sedan dess.

Men det finns fördelar med regnväder också. Alla de dära inomhus projekten som bara ligger och väntar. Förutom då att vi här omtagen röjde ur garderober och upptäckte fuktskadan och fick slita bort gipsskivorna så blev igår köket rejält genomgånget.  Idag åkte vi till tippen med en omgång skräp från tvättstugan och trä från gamla loftgången och väl där passade vi på att köpa trä till staketet som skall vara på trädäcket. Nu blev det bara ena sidan av tre som blev klart men så himla snyggt det blev 🙂

Övriga sidor kommer snart hoppas jag. Det går ju tack och lov snabbt. Speciellt som här där alla träbitar var lika långa och inte behövde kapas. Ca trettio minuter tog det att sätta upp.

I morgon blir det paus i arbetandet då maken fyller 35 år och skall få sovmorgon de luxe. Men på onsdag får det allt sättas igång och jobbas igen.

IMG_4645 IMG_4646

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.60 långa är träbitarna. De skall kapas lite i slutet för att gå ihop med andra sidan. Fyra stenar från trädgården fick agera mätstock för att den understa skulle hamna i våg. Det känns ändå bra att ha en liten bit fritt där nere men inte för mycket.

IMG_4649

Det blev en träribbas avstånd vilket gjorde det extremt enkelt och snabbt att bygga ihop. En låda skruv ( vilken jag fick åka och köpa då de som vi hade hemma tydligen var allt för korta), en skruvdragare och en halvtimme senare vart det klart.

IMG_4651     och det är sååå snyggt. såååå snyggt.

 

Leave a Reply