någons skräp är min lycka

DSC_0818 copy

Det började med en annons på en Facebooksida. Någon skänkte bort ett skåp som inte längre passade in i livet. Ett arvegods som en av parterna fått sedan tidigare och som nu fick ge plats för det nya livet med en kommande liten familjemedlem. Om ingen vill ha den hamnar den på tippen stod det. Oh. Den. Talade. Till. Mig.

Kom och hämta mig, renovera mig, måla mig i en färg du inte tänkt dig ifrån början och ge mig ett nytt liv. Jag mailade på må få och trots flera intressenter så hade ingen ännu kommit och hämtat skänken.  Så pappas släp fick ut och luftas, brorsan följde med mig för att agera bärhjälp och så fick den komma hit till lyckorna.  Den har stått ett tag i vardagsrummet och känts lite ledsen. Inte i rätt färg, gnisslande dörr, inte på helt rätt plats. Full med saker som kanske egentligen skulle kunnat stå någon annan stans men som nu hamnade här under någon slags snabb akutstädning.

IMG_1898 copyledsen skänk som vill få massa kärlek. Så jag bestämde mig för att testa göra hemmagjord egen chalkpaint. Köpte billig färg på Rusta. Vanlig väggfärg. Köpte fint gipspulver på Panduro inne i stan. Mixade ihop enl receptet. 3 dl färg, 1 dl gips, 1 dl varmt vatten. Och började måla. Det var helt klart en enkel färg att måla med. Fäster bra, täcker smidigt och behöver inte många strykningar.  Resultatet då…. tadaaa….

IMG_1900 copy

 

 

13 comments

 1. Catharina Wallis says:

  Tack för tipset på färgen! Hade en oöppnad väggfärg hemma från Rusta och tänkte göra det samma, men undrade om det funkade med väggfärgen. Jättefint blev skåpet!

 2. Hanna says:

  Tack för tips! Fint skåp!
  Hur länge har färgen hållt sen? Är den målad 2 ggr med kalkfärgen?
  Har du gjort något förarbete?
  Häftgrundat innan?

  • prestationsprinsessan på lyckorna says:

   Hej
   färgen har hållt jättebra. Inget som helst förarbete förutom att jag torkat av skåpet. Två omgångar med den hemmagjorda kalkfärgen och sedan klart. Det är lika fint fortfarande. Nu har jag inte vaxat efteråt som många gör vilket jag tror skulle ge en ännu bättre effekt och ge en mjukare yta. Men men har hållit bra iallafall även om ytan kanske är lite sträv. Helt värt ett försök. har målat många möbler på detta visset efteråt och de har fungerat lika bra och inte krävt något underarbete. Lycka till 🙂

  • prestationsprinsessan på lyckorna says:

   ja det tror jag absolut. Men tänker att det nog beror på underlaget. Dvs vad som finns under tapeten, hur många lager och på vad. Jag har dock inte provat måste jag säga. Berätta gärna om resultatet 🙂

 3. Karin says:

  Trillade in på din sida efter att ha letat efter ”billig chalk paint” och följde ditt recept. Målade två trista IKEA-byråer (vita Malm) och blev positivt överraskad! Vilken hållbarhet och fästningsförmåga. Wow! Ska nog vaxa dem men jösses vilken prisskillnad och så enkelt det var. Stort TACK!

  • prestationsprinsessan på lyckorna says:

   vad roligt att höra att du tyckte det var lika smidigt som jag. Jag har målat fler möbler enligt detta recept under årens gång och det håller fortfarande måttet !

 4. linnea says:

  Hej! När du blandade färgen, blandade du då första gipspulver och vatten, och sen med väggfärgen… eller spelar det någon roll?

  • prestationsprinsessan på lyckorna says:

   hej , nu var det några år sedan så vad den hette kommer jag inte ihåg. Men matt färg valde jag.

   mvh jenny

Leave a Reply