pizza

När vi för ett par veckor sedan började med matschema var inte planen att jag skulle börja med LCHF. Det var först när jag blev sjuk och hade kassa värden som jag bestämde mig och nu tre veckor senare så fungerar det och jag bättre. Dock kan ju matschemat ställa till det lite då det inte alls var anpassat efter kolhydratsnål kost.

Idag var det dax att göra hemmagjord pizza och jag ville gärna äta pizza tillsammans med familjen. Så eftersom så många andra gjort det där bättre än vad jag skulle kunna göra, det där med att prova ut och testa recept vilket jag dessutom inte har så mycket tid över till att göra så var det tack och lov bara att googla.  Detta receptet hittade jag på flera ställen och wow, jag är såld. Vem behöver riktig pizzadeg när detta funkar så himla bra.

deg

  • 100 g riven ost
  • 4 ägg
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 0,25 dl kokosmjöl
  • Lite salt

Vispa ägg, grädde och fiberhusk, mandelmjöl och kokosmjöl med elvisp, blanda sist ner osten. Låt svälla i ungefär 5 minuter. Fördela degen på en plåt. Grädda i ugn ca 15 minuter i 175 g.
Fördela sedan önskat pålägg på bottnarna och grädda i 200 g tills osten smält och allt fått fin färg!

På min pizza la jag stekt kyckling, currysås, jordnötter, hemlagad tomatsås på egenodlade tomater samt mozarella ost. Såååå himla gott. Detta kommer jag göra många gånger igen.

Leave a Reply