mitt chilifönster

SAMSUNG CAMERA PICTUREStidigt i våras så fick jag ett gäng chiliplantor av min bror som han dragit upp på sin fantastiska altan ( min gamla) där solen värmer så pass redan i mars att det går utmärkt att förodla plantor tidigt. Dessa chiliplantor skulle så klart ut i det växthus som det i slutändan inte blev något av p.g.a. väder, vind, tidsbrist och sjukdom *snyft* Istället fick de stå ute på altanen tillsammans med alla tomatplantor som jag själv dragit upp. För en del plantor gick det riktigt bra. Vissa gav gott om frukt tidigt. Andra var det si så där med. Men det blev för ett tag sedan allt för kallt ute på altanen. Bladen på plantorna gulnade och plantan verkade förlora livskraft. På vinst och förlust tog jag in dem. Visst vissnade en del grenar ned och många mer blad klarade inte av omställningen till inomhus värme och gulnade bort. Men trot eller ej, de flesta av plantorna har tagit sig och börjar nu ge nya skott, grenar och blommor. Så kanske blir det en andra omgång chilifrukter i höst/vinter. Skall bli kul att se om det nu blir någonting av det. VI har inte använt många av chilifrukterna ännu mer än i den fantastiska vildsvinsgrytan. En del skall få bli hemma gjord ketchup men de andra de får vi se. Men visst är det kul att se hur det som jag trodde var dött och passé får nytt liv igen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Leave a Reply