måndags feber och kokostoppar

hej och välkommen till rossellyckorna. Inget roligt alls om jag får be att berätta. Jag gick ju hem ifrån jobbet i fredags på förmiddagen efter att ha känt mig alldelles matt och trött. Först kändes det som om jag hade överdrivit men med tanke på hur kass jag varit sedan dess och då är det ändå måndag idag så var det helt klart rätt beslut,

DSC_2606

                                          lilla dottern hjälper gärna till

När jag städade ur skåpen innan idag så var där en stor förpackning med kokos som jag tänkte göra någonting på. Maken min är nämligen barnsligt förtjust i kokostoppar. jag använde mig av detta receptet ifrån Leila.

 • 50 g smör
 • 2 st ekologiska ägg
 • 1 dl socker
 • 5.5 dl kokosflingor
 • 1 st lime, rivet skal
 • 1 msk ljus rom

Istället för limeskal använde jag saften från en kvarts lime och jag hade bara mörk rom hemma men det blev bra iallafall.

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, rör under tiden ihop övriga ingredienser, först de torra och sedan äggen. Rör i smöret. Smaksätt. Låt stå och dra i ca 10 minuter. Det blir lättare att forma smeten då. Forma till toppar i önskad storlek. 15 minuter i ugnen.

Luktar ljuvligt i hela huset.

One comment

 1. Emilie says:

  Hej!

  Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

  Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

  För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

  Med vänlig hälsning,

  Emilie
  Hittarecept.se

Leave a Reply