vakna nu dahlia

Förra året var första året som jag satte dahlior i trädgården.

En knöl fick jag av pappa ( eller ja jag fick fler men det var bara en som tog sig) och den blev helt fantastiskt stor och fyllde ut en halv pallkrage med stora röda blommor . När jag plockade upp knölen i höstas var den jättestor och sedan har den fått ligga i en paappkartong invirad i papper i garaget och jag var lite orolig för att mina ack så ogröna fingrar inte skulle kunna hålla knölen vid liv.

Men för ett tag sedan plockade jag fram den och de andra knölarna som kom efter dahlior jag köpt i blomsteraffären, som faktiskt hade bildat knölar, och satte dem i plastpåsar med lite jord i för att vakna.

idag var det dax att titta efter och jodå de hade fått små söta utväxter, så nu fick de komma ned i krukor. Hur många det blir i slutändan ja det vet i sjutton men det var roligt att se att det fanns liv i knölarna.

Nu skall vi bara se hur och var de skall planteras på bästa sätt för att få ordning på trädgården.

Ser fram emot att se resultatet.

Leave a Reply