två buskar på plats

De två Rhododendron buskarna som jag köpte för ett tag sedan har nu fått sin plats i backen. Jag har grävt och dragit upp rötter från både syrenerna och nyponbuskarna. Båda har satt massvis med rotskott som skjuter åt alla håll och kanter. Dessa måste bort för att de inte ska fortsätta att ta över. Jag har dragit, klippt och fixat. Svurit som tusan över min dåliga balans och smärtorna i rygg och bäcken. Allt går långsamt och jag får snällt anpassa mig efter de villkoren som kroppen sätter upp. Jag tränar mig fortfarande i att acceptera.

Så mycket som möjligt av de gamla syrenerna skall bort. De skall ersättas av mer vintergröna växter som rhododendron. backen skall bli mer av olika nivåer. vissa med sten, andra med växter av olika slag. Nivåerena skall bli mindre branta också är dete tänkt. Det lär dröja ett bra tag innan det blir klart.

Leave a Reply