våren kom

12 grader varmt var det idag och klarblå himmel. Underbart vårväder.

Jag vaknade först vid sex efter att ha drömt de konstigaste drömmar där jag var ute och åkte husbil och hade med mig en häst i en transport. Fast ibland red jag på hästen och ibland så sprang den efter i en lina. Ingen logik eller lätt att tolka den drömmen. Iallafall lyckades jag somna om, det känns lite fånigt att gå upp redan klockan sex en lördag om man inte måste. Vaknade vid halv tio och gick upp. Värk som tusan i bäcken. Det tog flera timmar innan jag kände att jag kunde röra mig någorlunda.

Men efter att ha varit och handlat så satte jag mig en stund på trädäcket på framsidan för att bara vara. Låta solen skina på kinderna, känna värmen, där och då vaknade lusten att göra något.

Kände dock att jag fick vara lite försiktig med tanke på värken i bäcken och ben jag haft. Så jag drog fram en pall och satte mig i backen och började rensa. I backen finns stora bondsyrener. Lila, vita och vinröda. Framförallt de lila har spridit sig nått så in i bänken med rotskott. För tydligen skjuter de rotskott åt alla hål och kanter. Långt ned i backen finns det små skott av syren som jag önskar ta bort. Syrener ÄR vackra. Iallafall när de blommar. De doftar ljuvligt. De är fina när de är gröna. MEN de är väldigt ledsamma vintertid när de bara står där som kala trista grenar. Jag önskar vintergrönt som kan rama in trädgården och ge lite mer insynssskydd. Jag har planterat rhodedendron stubbarna jag grävde upp från baksidan och de verkar ha tagit sig. De är små ännu så länge men jag hoppas att de skall växa sig stora på sikt.

Så jag tänker mig att jag kapar ned syrenerna. Jämnar dem med marken helt enkelt. Låter endast stubbarna vara kvar, från dem kan det få växa upp skott igen som jag kan hålla kort. Bakom där jag rensar bort alla rotskott planterar jag istället rhodedendron och på sikt så får de ta över mer och mer.

Backen omformas och jag tänker mig att jag skapar en platå i mitten för att lägga lite sten och plantera lite. Ett av de stora träden tar vi ned. Det kommer se väldigt annorlunda ut men jag tror att det kommer att bli väldigt fint.

Det kommer att ta sin tid. Speciellt med tanke på att min kropp är litere begränsad. Nedsatt styrka i högerhanden pga vikingasjukan och begränsad muskelkraft i armar. Men den bygger jag upp igen.

Ikväll känner jag dock lite att kroppen protesterar. Nu är det inte bäcken och ben utan händer och fingrar som värker. Men det får vara så. Förhoppningsvis så slutar det med.

Sedan är det bara att vänta in ännu bättre väder för att fortsätta rensa och göra fint i trädgården.

OCH inte förglömma alla PhD som finns runt där i kring. 🙂

Leave a Reply