vårväder

Helgen bjöd på fint väder. Underbart att få känna solen på nosene och orka gå ut för att njuta av den. För nu har orken börjat komma tillbaka på allvar. Jag orkade igår gå en lång promenad med maken. Vi var ute i en timme, dock i sakta mak, vi kom inte längre än 2.8 kilometer. Men det är okej. Jag har inte gått mer än runt kvarteret tidigare.

Idag orkade jag vara ute och fixa. Vädret var så inbjudande och jag ville lägga lite av gatstenen på plats. Hela uppfarten består av gatsten. Säkerligen lagd på 70 talet när huset byggdes så rakt är det definitivt inte. Utöver det så har jag hittat gatsten lite överallt i trädgården. De som byggde huset verkar ha varit mycket förtjusta i just gatsten. De stenar jag har hittat i rabatter har jag tagit upp och först lagt igen en rundel där man hade blommor i på framsidan. Den var så ologisk och tog massa plats där vi nu ställer bilen. den andra rundeln som är där för vara kvar för den ligger längre in mot huset.

När vi tog bort gräsmattan på framsidan och istället byggde ett trädäck där så la jag lite va stenen som vi tog vara på från baksidan mellan gatstenen och trädäcket. Där vill jag nu fylla på med den gatsten som jag hittat. Detta känns som en bra grej att göra, sitta på en trädgårdspall och fixa med sten. Just gatsten i sig är rätt förlåtande att lägga som att de är ojämna i sig själv.

Det kanske inte är den stensättning jag vill ha för alltid men just nu känns det viktigt att göra färdigt saker. Detta så att vi kan få en ny värdering av huset.

Men det är även skönt att vara ute för att vara ute. Njuta av vädret.

Leave a Reply