det går inte fort nog

mitten av mars alldeles strax. Även om det gått fort så går det inte riktigt fort nog. Himlen är klarblå de flesta dagar men kylan är här. Rutorna behöver fortsatt skrapas på bilen på morgonen. Marken är stenhård och ingenting är riktigt redo för allt det där som jag vill göra.

Ingenting är redo för plantering, det är för kallt och hårt i marken för att lägga sten. Det går inte att gräva och är för kallt för att bygga. Det är bara att vänta tålmodigt. Tålamod är just nu min livsläxa. Att inte bara ha tålamod med att vänta in våren för trädgårdsarbete utan att tålmodigt vänta på att bli frisk och stark igen. Det tar tid. Jag bidar min tid både kroppsligt, själsligt och med min trädgårdslängtan. Tills dess att tiden är redo så får jag planera och fixa. Göra inköpslistor, mäta, räkna och se till att allt är hemma tills när det är dax. Och längta. Jag längtar till att vara där. När livsandarna vaknar i takt med våren.

men jag vet ju att man skall vara försiktig med vad man önskar sig. För vips så är det över och vi är åter på väg mot vinter. Njut medans tid är av det som är här och nu. Längta gärna men se till att vara här och nu. På väg mot vår.

Leave a Reply