så kom regnet

Mitten av september och det har varit otroligt fina dagar sista två veckorna. Igår var det 26 grader och stilla. Vackert. Så där så att själen blir glad. Samtidigt har jag varit lite för trött för att kunna njuta och kanske framförallt utnyttja det fina vädret. Jag är så trött om eftermiddagen och kvällarna så att det inte är speciellt mycket jag orkar göra efter jobbet. Morgnarna är ändå värst. Jag är så trött när jag vaknar trots att jag sovit hela natten och vissa nätter trotts att jag sovit bra. Så trött ii kropp och knopp att det går väldigt sakta. Värkande muskler och ögon som behöver tändstickor för att hålla sig uppe. Skyller mycket på medicinen.

Iallafall, idag lördag kom regnet efter alla fina dagar. Skönt på ett sätt eftersom det innebär ett helt annat lugn, trist för att det einite bli så mycket gjort en av dessa sista lediiga dagar i september när man faktiskt hade kunnat få saker färdiga. Jag som tänkt att trädgården skulle bli färdig i år. Men nja. så blir det nog inte.

I tisdags kom de två gambioner som jag köpt till slänten bakom uterummet. Dessa skall få blir en avdelare som gör det lättare att plantera och sköta växtligheten i backen ned. En är redan på plats och den andra sätter jag ut idag. Jag har gjort lite underarbete genom att jämna ut jorden och få ett rakare underlag och sedan lagt både markduk och stenplattor att ställa gambionerna på. Ser fram emot det färdiga resultatet senare. Hoppas på att kunna plantera lite buskar eller perenner i höst som kan få etablera sig innan vintern.

Annars är det en konstig dag. 11 september 2021 – jag kommer själv ihåg precis var jag var när det hela hände. Jag var hemma ensam med min lilla son som var 9 månader gammal. Minns hur jag med honom i mina armar och tårade ögon såg på tvskärmen hur planen flög rakt in i byggnaderna och hur det brann. Hur människor hoppade i förtvivlan. Hur allt rasade.

Ibland får ta sig tid och vara eftertänksam en stund. Speciellt när en lever i ett land och en tid med så mycket som är bra. Så mycket att värna om. En frihet som inte är alla förunnat.

Leave a Reply