tänk att få vakna

tidigt en söndagsmorgon och känna sig okej. Att kroppen är med på banan. Att du fått sova hela natten och bara gått upp på toa en gång. För mig är detta ingen självklarhet. Så att faktiskt få vakna idag, strax innan åtta. Känna sig okej. Att orka gå ut och fixa något i trädgården innan regnet kommer. Orka få gjort småsaker som väntat allt för längre.

Visst, orken tryter fortfarande fortare än jag vill men jag behöver inte längre lägga mig på soffan och vila varken kropp eller fötter. Jag kan sitta en stund och sedan känna att nä nu är det okej igen.

Bara det att få känna både lust och ork samtidigt.

Det är numera ingen självklarhet för mig. Kanske därför som jag blir så extra glad när det väl händer. Enda svårigheten är att klura ut VAD som denna energi skall användas till. Städa? Bygga? Röjja? Eller ja allt. För sådan är jag. När jag mår bra och har ork är jag en person som är enormt luststyrd. Innebärande att jag ofta börjar på massvis med saker samtidigt och inte riktigt slutföra allt som jag kanske skulle.

Idag antar jag inte är något undantag. Dock var det fint väder när jag vaknade och väderapparna visade på regn kring kl 13 så det kändes som om det var bäst att börja ute. Flytta lite saker som skall lämnas vidare till någon annan. Vattna i växthuset. Nu börjar tomaterna komma. Inte med full fart men ändå. Jag plockade en näve i mitten av veckan och gav till våra tomatälskande grannar. Det är lika roligt varje gång att gå över och lämna med tanke på att hur glada de blir. Det gör det totalt värt att odla lite extra tomater trots att vi själva tröttnar rätt fort.

gräsklippning ( som jag inte orkade förra veckan mer än bara litegranna), fy bubblan vad det växer. Nu är det iallafall klippt för en stund.

Börjat fixa i uterummet, där är massa saker som skall till Erikshjälpen och sedan blir det nog så där som det brukar. Lite här och lite där. Men det är förbaskat skönt när man orka med att göra saker igen.

Leave a Reply