första semesterdagen

Tidig semester. Eller är det ledigt från lönearbete för att jobba på Hus och Hem AB. Oavsett vilket så började dagen i princip lika tidigt som på jobbet. Klockan var bara runt kvart över sju när jag hade snokat första gången och mitt i nyvakenheten hörde ljuset av en lastbil. Så klart var det vår lastbil som kom. Fullastad med allt trä som vi skulle tänkas kunna behöva för att bygga pooldäck. En chaufför som missat att han skulle ringa en halvtimme innan, det skulle vara lite förvarning med tanke på att vi skulle hålla oss hemma mellan 7-17 som leveranstiden var, var juste och satte ned trät litet längre än förväntat. Ett par extra minuter för honom = en hel arbetsdag räddad för oss.

Därefter lite skoshopping för mellansonen som var i akut behov var skor för säsongen. Lite grävning av gräsmattan där trallen skall ligga, mest bara svålen och jämna till där under, det kommer att bli ett gigantiskt trädäck och ett staket runt om kring.

Eftermiddagen spenderades med att få ihop ett regelverk och fira att storesonen just blev klar med sitt körkort. Ofattbart att ha en son som är så stor och vuxen. Snart blir han 20 år och just idag klar med körkoret. han började i början av året och idag var det klart. Jag är så stolt så att jag spricker.

Så nu är första semester/jobbehemme dagen snart slut. Nu är bara frågan hur många dagar det tar att bygga klart trädäcket?

Leave a Reply