orkar inte

det har varit på gång länge nu. Kommit och gått. Lite feber, lite halsont, snörvel och hosta. Men det var först nu som det bröt ut.

varm trött och orkeslös. Inte alls det som jag känner mest för en ledig helg. Det som nästan är det värsta är att det är ofta i detta sammanhanget är det faktum att när jag egentligen orkar som minst får jag som mest idéer. Sådana där som jag bara skulle vilja genomföra bums och på direkten.

Istället ligger jag på soffan och tjurar ikapp med hostan och snörvlingarna. Frustrerande vila, inte som den söndagsvilan som kommer efter en lyckad lördagskväll, en middag med litet för mycket vin, eller mycket härligt trädgårdsarbete. Den där soffvilan som gör söndagen till en god söndag istället för att bara försvinna i en dimma av tid som känns sämre använd.

Men det är så det är. Orkar en inte så orkar en inte. Det är länge sedan jag var “sjuk” på detta viset. Ont har jag ofta men inte förkylningens kranka blekhet. Orkeslöshetens interno eller host och snörpningarnas serenad.

Uttråkad är bara förnamnet.

Leave a Reply