en fot i våren

Idag kom jag hem lite tidigare än vad jag egentligen brukar. Slutar i vanliga fall tre på fredagar men idag jobbade jag in lunchen och därefter gick jag hem kvart över två då jag hade gjort mina timmar för dagen.

Himlen har under hela den ljusa delen av dagen varit så där härligt klarblå och jag bara längtar ut. Väl hemkommen kunde jag inte hejda mig. Ut ut ut, ut i ljuset och vårkänslan. Mot nya äventyr.

jag började med att titta över stensättningen på framsidan som jag jobbade med förra helgen när det var fint väder. Hämtade sten från baksidan för att fylla på framför huset. Med två spanar satte jag mig framför rhododendron busken på baksidan förr att fylla på. Vid utgrävningen av poolhålet så harr jag förvarat en stor del av den sten som grävdes upp bland annat där. Nu blir det perfekt att använda för att fylla på på framsidan.

Men det var en konstig känsla. När jag cyklade till jobbet i morse var det frost överallt. Iskallt. Nu när jag kom ned på baksidan så var större delen av gräsmattan frostnupen.

Så där satte jag mig på en pall med ena foten på den frostbelagda gräsmattan i februarivintern och andra foten på andra sidan i vårigaste känslan med knoppande och utslagna gula vildvuxna blommor.

en dubbel känsla. Speciellt nu när det skall regna hela den kommande veckan 🙁

Leave a Reply