en trasig helg

v6 – garderobsrensning

säsongsanpassa, rensa ut trasigt, för smått och oanvänt. skänk eller lämna bort

Så säger lyckornas årskalender och det var tanken att detta skulle hända i helgen. Riktigt så blev det inte. Istället blev det en utelördag som var härlig. Jag gav mig ut efter att ha hämtat mellankillen ifrån träningen och var egentligen inte så sugen på att göra något speciellt. Tänkte ta det som det kom någon timme eller så. Det slutade med att jag var ute så länge att mörkret började sänka sig och fötterna var iskalla. Jag fick gjort en hel del på framsidan. lagt ny markduk under stensättning och hämtat ett par spannar med sten ifrån trädgården.

Därefter gå in, laga mat till barnen, baka en kaka med mellangossen, äta kaka med barnen och sedan ligga på soffan och titta på mello. En fin dag helt klart.

Straffet kom idag. Ont, seg trött. Ingenting är unjefär vad jag orkade med fram tills ikväll när jag gjorde kvällsmat till kidsen. Visst jag har varit med Loppan i kyrkan när hon sjöng med kören. hämtat och lämnat mellankillen på konfirmandlektion och snabbt sprungit inom affären. Men annars… bara soffa. När jag tänker efter så är det ofta så här. Dagen efter jag ansträngt mig så är jag slut som artist. Fysiskt men även känslomässigt.

Det värsta är då att söndagen blir den där trasiga dagen där jag inte får gjort hälften av vad jag tänkt. När jag inte fått gjort vad jag tänkt så blir känslan inget vidare. Idag har typ hela kroppen bråkat med mig. Yrsel, trötthet, somnat till på soffan på eftermiddagen ( händer inte speciellt ofta) trött och ond rygg.

Tänk att livet snabbt kunde förändras. Från att ha varit en sådan person som orkade med det mesta och alltid tog för sig och gjorde nya saker till känslan av att vara trasig. Att inte ha en kropp som hänger med. Inte kunna gå en långpromenad. Allt detta för en annan person cyklat rakt in i mig som flyger av cykeln och landar på rygg/bäcken och vips. En helt annan kropp.

nu skall den trasiga kroppen få lägga sig i sängen och lyssna till blåsten utanför. Ciara drar in över västkusten.

Leave a Reply