Silviakaka

3ägg

3dl socker

3dl vetemjöl

2,5 tsk bakpulver

1,5 dl kallt vatten

kräm

150g smör

1,5 dl socker

2,5 tsk vaniljsocker

2 äggulor

sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i det kalla vattnet. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned i äggsmeten så att inte fluffigt försvinner. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 15 minuter.
låt kakan svalna.

smält smöret i en kastrull, häll i socker och vaniljsocker och rör runt så att det smälter. Tag från plattan och låt svalna lite. Vispa ned en äggula i taget. Ställ tillbaka kastrullen på plattan på medelvärme och värm upp under omrörning tills såsen tjocknar. Den får inte koka för då koagulerar äggulorna.

låt krämen svalna men inte bli helt kall och bred ut den över kakan och strö på kokos.

Leave a Reply