kyckling med cashewnötter

Chickencashew, recept från matplatsen
4-6 port

800 g kycklinglårfilé
1 broccoli
2 morötter
1/2 stor purjolök
1 röd spetspaprika
2 klyftor vitlök
1 liten flaska oystersås (ca 200 ml)
1 1/2 dl vatten
3 msk ljust muscovadosocker
Salt & peppar
ca 250 g cashewnötter

Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i olja i en gryta. Strimla grönsaker och låt fräsa med. Blanda oystersås, vatten och muscovadosocker och häll detta i grytan. Låt puttra ca 7-8 min tills såsen tjocknat något och kycklingen är helt färdig. Smaka av med salt & peppar. Strö över cahsewnötter och låt allt bli varmt 

här hoppade vi över morötter och purjo pga kräsna barn och man men jag kan tänka mig att det hade varit gott i. Iallafall lite mindre morotsbitar. Resultatet blev iallafall jättegott. Kommer definitivt att lagas fler gånger.

Leave a Reply