det börjar att skymma

Efter en dag med blå himmel och flera timmar spenderade i trädgården med lätt kyla, lite vind och en del sol är det skönt att komma in. Jag har lyckats med det jag hade företagit mig nämligen att göra färdigt stensättningen och så var jag en sväng på biltema och köpte fyra stycken jordankare till staketet.

Himlen är fortfarande i flera nyanser av blått men ljuset avtar sakta och försiktigt. Jag märker att skymningen kommer lite senare för varje dag som går. Dagen knappar in, minut för minut, sakta men säkert är vi på väg mot den ljuva vårtiden. Nu vill jag stanna upp en stund och tänka över allt det fina som kommer. Ta in varje dag som om den vore det enda just nu.

visst kommer det komma mer regn, regn och regn, säkert lite grått och kanske lite snö. Men det är ändå bara vinterns sista ryck för att hålla fast.

Idag har jag lagt de sista stenarna på stensättnignen under trädäcket. Passade på att utöka med två stenar på höger sidan då den såg lite liten ut. Men nu är den klar med endast lite sandsopning kvar. Det får dock göras i flera omgångar då sanden behöver torka till och ramla ned i alla springor och hål. Fyra stycken jordankare har jag införskaffat och bankat ned. Naturligtvis så ser det inte så rakt ut för tillfället då stolparna inte är iskruvade ännu men jag är jättenöjd med min insats. Är det någonting som jag lärt mig de sista åren så är det att inte vänta. Jag har klurat, googlat, sökt runt och försökt hitta information om hur göra saker på bästa sätt. Exempelvis som när jag skulle måla huset. Ändå fegade jag ur och lät det ta massa massa år. Något som jag idag kan störa mig lite på.

Nu är det bara att köra. Tuta och kör. Iallafall med trädgården. Det som blir fel där eventuellt går för det mesta att åtgärda.

Leave a Reply