en månad med köpstopp

Ja näst intill.

Hur har det då gått? Jo tack över förväntan. Inte bara är januari årets fattigaste månad utan nu även köpstoppad. Så kanske är det lättare att hålla ett sådant “löfte” . Inte ens värsta reafyndet har kunnat få mig att bryta mitt löfte nu. Nu är det ju inte så att jag försöker mig på att göra något annat än att tänka över min ekonomi i detta. Tanken är att alla extrapengar skall gå till renoveringbudgeten och betala av det sista från det.

Vi tänker att 2020 skall bli det året vi kommer i kapp. de senaste åren har mycket pengar gått till större resor. 2016 reste vi 3 veckor till USA. 2017 bilade vi till Spanien i 3 veckor, 2018 var det USA igen och förra året Kroatien. Inga billiga resor direkt och om man då tänker att vi dessutom renoverat huset för en halv miljon så finns det nu många hål att stoppa pengarna i.

Jag försöker också ta till mig mer av KonMarie tänket. Att verkligen ta mig tid och fundera över sakerna jag eventuellt köper för att se till att det faktiskt är något som jag verkligen behöver och att de “glittrar” dvs känslan är rätt för dem. Samtidigt som jag ser över vad vi har hemma som har den rätta känslan och vad jag inte behöver längre. Så resan är större än bara köpstopp. Nu är det fokus på det som skall fixas. En hel del saker kommer vi att behöva lägga pengar på i trädgården. Idag kollar jag på plantor som ett exempel. Bambu av den större storleken som skall planteras vid den nya stensättningen för att skapa lite olika “rum” i trädgården. Utöver det skall poolen på plats och trä till trädäcket skall införskaffas. Det är mycket som pengarna skall räcka till och i år är det trädgården som prioriteras. Även fasaden skall bli klar i år och då måste jag köpa in mer färg till panelen.

Det känns dock helt ok och skall inte vara helt överdrivet. Behöver vi saker eller kläder och det är rimligt så skall det kunna införskaffas. Men inte bara handla för att handla. Så där. Bara 11 månader kvar 😉

Leave a Reply