å trädgård min trädgård

v4 – trädgårdsplanering

Vilka projekt för trädgården är aktuella för i år? Vad skall tas bort, grävas ur, flyttas?  Planering av årets odlingar. Vad behöver köpas, införskaffas, bytas, ändras eller försås.

Vad jag längtar. Även om januari redan har bjussat på stunder som känns mer som mars än början av året så är det bara början. I trädgården kommer det hända massor i år. Förutom att jag fortsätter på den plantering som påbörjades upp i backen så skall nedre delen av backen rensas. Där är både ogräs men även ett par små björkar som växt sig stora från bara små skott. Bort med dem och rensa upp allt kring den gamla stensättningen längst ned mot muren. Jag inser här och nu att jag har många olika stensättningar i trädgården och utanför huset. Får kanske dokumentera och särskilja dem någon dag. Den gröna muren som avslutar backen måste skrapas och lagas. Den är sprucken och ful. Det blir nog inte grön färg igen. Buskarna som jag trodde vi grävt upp och fått bort har kommit igen nedanför backen. Ibland räcker det med en enda liten del av en rot för att det skall komma på nytt igen och det har det verkligen gjort på mindre än ett år här.

I övrigt har jag tänkt att jag skall plantera ett eller två äppelträd, flytta rabarber, krusbär och vinbär så gott som det går. Annars plantera nytt. Det skall blir en helt ny odlingsdel bredvid poolområdet.

Framsidan skall få blomsterlådor som jag tänkte bygga med överblivet material från renoveringen.

Det går framåt.

Leave a Reply