låter dagen vakna

klockan var knappt halv sju när jag vaknade för tredje, eller var det kanske fjärde, gången. Nu kände jag inte riktigt för att lägga mig och somna om. Nattens drömmar satte spår i känsloliv och tankar och jag hade ingen lust att låta dem ta mer energi. Det är något som är lite konstigt just det där med drömmarna som en kan få av mediciner. De blir mer verkliga och det mest konstiga är kanske att jag kan vakna ur dem, gå upp och kissa, för att sedan lägga mig tillbaka i sängen och hamna tillbaka i samma dröm igen som bara fortsätter. Ingen höjdare direkt.

Nåväl klockan närmade sig sju och jag klädde på mig och gick ned ii vardagsrummet. Det var fortfarande helt mörkt och tystnaden var högljudd. Så jag lägger mig på soffan och lyssnar på tystnaden. Låter dagen vakna. Från mina stora fantastiska fönster mot baksidan kan jag se hur ljuset sakta men säkert övervinner mörkret och tar över. Natt blir till dag mitt i allt. Lite som livet i sig självt. Dag blir till natt och natt blir till dag. Var sak har sin tid och finns i samklang med vartannat. Ljus och mörker får finnas sida vid sida och ha sin egen tid.

tanken idag är att komma ut i trädgården så fort som vädret bara tillåter. Hämta sten från baksidan och fylla på på framsidan. Färdigställa den stensättningen så att det ser lite bättre ut. Januari är varmare än vanligt. Jag brukar inte vara ute i trädgården på detta vis i januari men ingen är gladare än jag över att redan komma igång. Resten av familjen sover och de får de göra medan jag njuter av att ha tiden för mig själv medans dagen vaknar utanför.

Leave a Reply